OSNOVNI PAKET

390kn mjesečno

Namjenjen je novim web stranicama. Ovaj paket bi vas mogao pozicionirati u prvih 5 mjesta ukoliko konkurencija nije prejaka.
Nastavi čitati

NARUČI

START PAKET

690kn mjesečno

Namjenje je stranicama koje su online duže od 12 mjeseci. Ulaskom u TOP 5 pozicija posjetitelji će početi dolaziti na vašu web stranicu.
Nastavi čitati

NARUČI

KOMPLETAN PAKET

1690kn mjesečno

Jačanje cijele web stranice i priprema za kasnije pozicioniranje ciljanih pojmova. Svrha je pozicioniranje na poziciju od 3-1 mjesta.
Nastavi čitati

NARUČI

Što je SEO optimizacija i kako funkcionira?

ilustracija2Svaki mjesec u svijetu se obavi više od 14 milijardi pretraživanja (stari podaci) preko tražilica.

Ovo je zaista impozantna brojka u koju nisu uključena pretraživanja na velikim nacionalnim stranicama i portalima. Kako iskoristiti ove brojke i pospješiti vlastitu poslovnu priliku? Ono što je potrebno, jest postići visoku poziciju na tražilicama i za to vam treba SEO optimizacija. Iako je odgovor jednostavan, put do njega nije. Potrebno je vrijeme i znanje da se postigne visoka pozicija ili prvo mjesto. Ako niste visoko rangirani, potencijalni kupci vaših usluga ili proizvoda obratiti će se konkurenciji.

SEO optimizacija ili Search Engine Optimization (eng.) predstavlja različite metode i tehnike koje se primjenjuju na web stranicu i izvan nje s ciljem postizanja što više pozicije na tražilicama kao što su Google, Bing, Yahoo.

Kampanja se sastoji od optimizacije vaše stranice (on-site optimization) i gradnje linkova (off-site tactics). Konkretno to  znači napraviti potrebne izmjene i dopune na vlastitoj stranici, a u međuvremenu treba graditi linkove odnosno veze s drugih web stranica na vašu.
Cilj ovih radnji je približiti web stranicu prvoj poziciji ili postići prvu poziciju za ciljane usluge ili proizvode. Kad internet korisnici pretražuju web, vaša web stranica trebala bi se pojaviti na prvom mjestu za one proizvode ili usluge za koje ste radili  pozicioniranje.

Funkcija  optimizacije je pomoći tražilicama da prepoznaju vašu ponudu kao najoptimalniju.
Proces  optimizacije uključuje slijedeće aktivnosti: istraživanje ključnih pojmova ili pojedinačnih riječi, stvaranje sadržaja i gradnju linkova odnosno stvaranje veza.

Istraživanje ključnih pojmova

Istraživanje ključnih pojmova ili riječi je postupak u kojem se pronalaze pojmovi ili pojedinačne riječi koje imaju određenu mjesečnu potražnju. Smisao  kampanje je pozicionirati web stranicu za one pojmove koji imaju dovoljan broj mjesečnih pretraživanja. U suprotnom prvo mjesto na tražilicama neće imati vrijednost.
Provjerite da li ste dobro birali, pošaljite nam upit i dobiti ćete besplatni odgovor.

Stvaranje sadržaja

Sadržaj na stranici predstavlja temelj  optimizacije, sadržaj koji je napisan za čitatelje (korisnike), koji je fokusiran na ciljanu uslugu ili proizvod uvelike će skratiti kasniju gradnju veza odnosno linkova.

Gradnja linkova

Gradnja linkova odnosno stvaranje veza posljednja je u nizu aktivnosti koje je potrebno odraditi za visoko pozicioniranje web stranice. Ujedno je to i najteži dio  kampanje jer ne ovisi o vlastitoj web stranici, već o drugim web stranicama i njihovim vlasnicima. U ovisnosti od sadržaja koji se nalazi na web stranici, njegove zanimljivosti ili korisnosti, može se postići određen broj prirodnih linkova. Sav ostali posao gradnje isključivo je vezan za umješnost i tehnike SEO stručnjaka.

SEO optimizacija i vrijeme

Jedan od važnijih čimbenika vezanih uz seo je vrijeme. Pozicioniranje traži vrijeme i ne postoji instant rješenje koje će dati rezultat za mjesec ili dva. Spomenuto se posebno odnosi na pojmove koji se vezuju uz puno privrednih subjekata koji su zainteresirani za visoke pozicije na tražilicama. SEO optimizacija je proces pozicioniranja pa jedna prosječna osnovna kampanja traje najmanje 4 – 6 mjeseca. U zahtjevnijim slučajevima to je proces koji traje od 8 do12 mjeseci pa i duže.