OSNOVNI PAKET

390kn mjesečno

Namjenjen je novim web stranicama. Ovaj paket bi vas mogao pozicionirati u prvih 5 mjesta ukoliko konkurencija nije prejaka.
Nastavi čitati

NARUČI

START PAKET

690kn mjesečno

Namjenje je stranicama koje su online duže od 12 mjeseci. Ulaskom u TOP 5 pozicija posjetitelji će početi dolaziti na vašu web stranicu.
Nastavi čitati

NARUČI

KOMPLETAN PAKET

1690kn mjesečno

Jačanje cijele web stranice i priprema za kasnije pozicioniranje ciljanih pojmova. Svrha je pozicioniranje na poziciju od 3-1 mjesta.
Nastavi čitati

NARUČI

SEO optimizacija web stranica i njezin utjecaj na pozicije na google.

Svaki mjesec u svijetu se obavi više od 14 milijardi pretraživanja preko tražilica.Ovo je zaista impozantna brojka u koju nisu uključena pretraživanja na velikim nacionalnim stranicama i portalima. Kako iskoristiti ove brojke i pospješiti vlastitu poslovnu priliku? Ono što je potrebno, jest postići visoku poziciju na tražilicama i za to vam treba SEO optimizacija. Iako je odgovor jednostavan, put do njega nije. Potrebno je vrijeme i znanje da se postigne visoka pozicija ili prvo mjesto. Ako niste visoko rangirani, potencijalni kupci vaših usluga ili proizvoda obratiti će se konkurenciji.

Što je to SEO optimizacija web stranica?

SEO optimizacija ili Search Engine Optimization (eng.) predstavlja različite metode i tehnike koje se primjenjuju na web stranicu i izvan. Sve aktivnosti provode se s ciljem postizanja što više pozicije na tražilicama kao što su Google, Bing, Yahoo. Korisnici  koriste termin optimizacija web stranica,  iako se pojam razlikuje od seo optimizacije u biti se svodi na isto .

Kampanja se sastoji od optimizacije vaše stranice (on-site optimization) i gradnje linkova (off-site tactics). Konkretno to značit napraviti potrebne izmjene i dopune na vlastitoj stranici, a u međuvremenu treba graditi linkove odnosno veze s drugih web stranica prema vašoj.U praksi to izgleda na slijedeći nači, posjetite neki od foruma u HR, otvorite temu za koju ste zainteresirani postavite pitanje “gdje je u gradu najbolja kava”. Netko od korisnika će vam odgovoriti na način da će uz svoje mišljenje možda staviti i link/vezu prema web stranici kafića, kafane koja ima najbolju kavu u gradu. Taj link je veza sa jedne prema drugoj web stranici.

Cilj optimizacije

Cilj ovih radnji je približiti web stranicu prvoj poziciji ili postići prvu poziciju za ciljane usluge ili proizvode. Kad  korisnici pretražuju web, vaša stranica trebala bi se pojaviti na prvom mjestu za one proizvode ili usluge za koje ste radili pozicioniranje. Funkcija kampanje je pomoći tražilicama da prepoznaju vašu ponudu kao najoptimalniju.
SEO proces uključuje slijedeće aktivnosti: istraživanje ključnih pojmova ili pojedinačnih riječi, stvaranje sadržaja i gradnju linkova odnosno stvaranje veza.

Istraživanje ključnih pojmova/riječi

Istraživanje ključnih pojmova ili riječi je postupak u kojem se pronalaze pojmovi ili pojedinačne riječi koje imaju određenu mjesečnu potražnju. Smisao kampanje je pozicionirati web stranicu za one pojmove koji imaju dovoljan broj mjesečnih pretraživanja. U suprotnom prvo mjesto na tražilicama neće imati vrijednost.

Provjerite da li ste dobro birali, pošaljite nam upit i dobiti ćete besplatni odgovor.

Stvaranje sadržaja na web stranici

Sadržaj na stranici predstavlja temelj seo optimizacije, sadržaj koji je napisan za čitatelje (korisnike), koji je fokusiran na ciljanu uslugu ili proizvod uvelike će skratiti kasniju gradnju veza odnosno linkova. Još od početaka googla inzistira se na mantri da je “content king”, odnosno da je sadržaj stranice najvažniji-do danas se po tom pitanju nije ništa promjenilo.
U sadržaj na stranici spada tekst, slike, video, dakle sve ono iz čega posjetitelj stranic može dobiti adekvatan odgovor ili informaciju o proizvodu ili usluzi koju traži. Dizajn stranice ne spada u sadržaj, on je kao lijepa kutija keksa koje ne kupujete zbog kutije već zbog okusa koji vam se sviđa.

SEO optimizacija web stranica
Gradnja linkova/veza sa drugih web stranica

Gradnja linkova odnosno stvaranje veza posljednja je u nizu aktivnosti koje je potrebno odraditi za visoko pozicioniranje web stranice. Ujedno je to i najteži dio kampanje jer ne ovisi o vlastitoj web stranici, već o drugim web stranicama i njihovim vlasnicima. U ovisnosti od sadržaja na stranici, njegove zanimljivosti ili korisnosti, može se postići određen broj prirodnih linkova. Sav ostali posao gradnje linkova isključivo je vezan za umješnost i tehnike SEO stručnjaka.

Iz godine u godinu gradnja linkova je sve teža jer google stalno diže letvicu na način da linkovima napravljenim određenim tehnikama ili na određenim vrstama stranica umanjuje vrijednost. princip umanjivanja je vrlo jednostavan, što je link lakše napraviti to mu je vrijednost manja.

SEO i vrijeme

Jedan od važnijih čimbenika vezanih uz SEO je vrijeme. Pozicioniranje traži vrijeme i ne postoji instant rješenje koje će dati rezultat za mjesec ili dva. Spomenuto se posebno odnosi na pojmove koji se vezuju uz puno privrednih subjekata koji su zainteresirani za visoke pozicije na tražilicama.Optimizacija je proces pozicioniranja pa jedna osnovna kampanja traje min 3 – 4 mjeseca. U zahtjevnijim slučajevima to je proces koji traje od 8 do 12 mjeseci pa i duže.
Ukoliko samostalno želite raditi seo(iako to ne preporučamo) dosta informacija možete pronaći na ovoj web stranici https://moz.com/

Cijena SEO usluge

Cijena ovisi od dosta faktora, jedan od značajnijih su težina niše klijenta odnosno snaga konkurencije. Za neke niše bi trebalo izdvojiti nekoliko stotina tisuća ili milijuna dolara dok je za druge dostatno par stotina dolara. Za razliku od uobičajene ekonomske teorije da veća konkurencija nosi niže cijene ovdje je upravo obrnuto. Veća konkurencija drastično poskupljuje proces pozicioniranja.
Zbog tog razloga veliki broj seo firmi ili pojedinaca koje pružaju seo usluge nema vidljivu cijenu. Druge pak firme koje objave cijenu daju procjene od do.